Zakelijk internet MKB Tele.com

Met al meer dan 10 jaar ervaring van het leveren van internetverbindingen, kunt u bij MKB Tele.com vertrouwen op een stabiele en betrouwbare verbinding. Wij leveren maatwerk op uw locatie!

VDSL is de afkorting voor Very High Bitrate Digital Subscriber Line. Als een van de opvolgers van ADSL biedt VDSL een sneller alternatief voor zowel het gewone ADSL als het ADSL2+.

Zakelijk VDSL

Als snellere opvolger van ADSL voorziet VDSL met nieuwe technieken in de behoefte aan een snellere en betrouwbare breedbandverbinding. Met name op locaties waar glasvezel nog niet leverbaar is VDSL de ideale oplossing.

VDSL gebruikt glasvezel tot in de wijkcentrale, alleen het laatste stuk tot aan de eindlocatie blijft koper. Op deze manier kunnen er met VDSL hogere snelheden worden gehaald. Net als bij een ADSL verbinding heeft de afstand tot de wijkcentrale invloed op de snelheid van de VDSL verbinding. De maximale afstand tussen de wijkcentrale en de eindlocatie is voor een VDSL verbinding 1000 tot 1500 meter.

Snelheid VDSL

De snelheid van VDSL is afhankelijk van de lengte van de koperlijn. Bij een lengte van 1500 meter wordt een downloadsnelheid van 13 a 14 Mbps behaald. Is de lengte 1000 meter dan bereikt VDSL een snelheid van 26 a 27 Mbps. Bij een kortere lijn van circa 300 meter is de snelheid 52 a 55 Mbps. Uploadsnelheden zijn mogelijk tot 5 Mbps. Ook is er een upgrade van VDSL beschikbaar, dat VDSL2 heet. Deze maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken en biedt daardoor grotere kans dat de maximum internetsnelheden ook daadwerkelijk behaald kunnen worden.

Kosten VDSL

Zoals u misschien wel verwacht is VDSL duurder dan ADSL. VDSL wordt aangelegd door de koperverbinding tussen de telefooncentrale en de wijkkast te vervangen. Dit is relatief goedkoop, omdat er maar één verbinding vervangen hoeft te worden. Bij glasvezel moeten er meerdere verbindingen vervangen worden en dit is dan ook duurder. Voor diegenen die nog geen glasvezelverbinding hebben (of willen), maar wel van snel internet willen genieten is VDSL internet dus een prima oplossing.


Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact op! 

Voordelen Zakelijk internet bij MKB Tele.com

 • MKB Tele.com regelt het +

  Wij regelen de gehele overstap, van offerte tot installatie.
 • Betrouwbaar en stabiel netwerk +

  Wij houden 24/7 ons netwerk in de gaten, zo kunnen we problemen zo snel mogelijk verhelpen.
 • Oplossingen op maatwerk +

  Wij willen het beste voor uw bedrijf, zodat u geen kosten weggooit. Hiervoor is maatwerk nodig.
 • 1

 MKB zakelijk internet, zakelijk internet, glasvezel, VDSL, www.mkbtele.com

Zakelijk Internet door MKB Tele.com:

 • Met zakelijke internet van MKB Tele.com kiest u voor kwaliteit. De verbindingen en oplossingen die wij leveren zijn betrouwbaar en stabiel!
 • 1
 • 2
 • 3