De voordelen van 3CX telefooncentrale
De 3CX telefooncentrale is een op software gebaseerd telefoonsysteem, dat de traditionele PBX-hardware vervangt. De VoIP telefooncentrale van 3CX is specifiek ontwikkeld voor Microsoft Windows en is gebaseerd op de SIP-norm, die gemakkelijk te beheren is en waarmee je elke SIP-telefoon kunt gebruiken. Dit systeem wordt wereldwijd door meer dan 30.000 bedrijven gebruikt en wordt geroemd om zijn innovatieve en geavanceerde technologie. Hierbij hebben we 10 voordelen op een rijtje gezet:

Voordeel 1: veel eenvoudiger te installeren en te configureren dan traditionele telefooncentrales
Een IP-telefooncentrale bestaat uit software op een computer en kan gebruikmaken van de geavanceerde rekenkracht, gebruikersinterface en functionaliteit van de computer. Iedereen die ervaring heeft met netwerken en computers, kan een IP-telefooncentrale installeren en onderhouden. Voor een traditionele telefooncentrale is een installateur nodig die ervaring heeft met dat specifieke systeem!

Voordeel 2: eenvoudiger te beheren dankzij online configuratie-interface 
Een IP-telefooncentrale is te beheren via een online configuratie-interface, zodat u uw telefooncentrale eenvoudig kunt onderhouden en finetunen. Traditionele telefooncentrales hebben een complexe interface die doorgaans is ontwikkeld voor gebruik door telefoontechnici.

Voordeel 3: significante kostenbesparingen via VoIP-providers
Met een IP-telefooncentrale kunt u eenvoudig gebruikmaken van een VoIP-provider voor internationale gesprekken. Zo bespaart u maandelijks een flink bedrag. Hebt u meerdere locaties, dan kunt u de telefooncentrales van de verschillende filialen eenvoudig koppelen en gratis bellen.

Voordeel 4: weg met telefoonkabels
Met een IP-telefooncentrale kunt u uw fysieke IP-telefoons rechtstreeks aansluiten op een netwerkpoort van uw computer (die kan worden gedeeld met de computer ernaast). Softwarematige telefoons kunnen rechtstreeks op de computer worden geïnstalleerd. Nu hebt u geen telefoonkabels meer nodig en wordt het toevoegen of verplaatsen van extensies een stuk eenvoudiger. En in nieuwe kantoren hoeft u zich niet meer te bekommeren om extra poorten voor uw zakelijke telefooncentrale.

Voordeel 5: u zit niet vast aan leveranciers
IP-telefooncentrales zijn ontwikkeld op basis van de open SIP-standaard. U kunt alle fysieke of softwarematige SIP-telefoons combineren met een IP-telefooncentrale, PSTN-gateway of VoIP-provider. Daarentegen hebt u in het geval van een traditionele telefooncentrale doorgaans specifieke telefoons nodig om gebruik te kunnen maken van geavanceerde functionaliteit, en specifieke uitbreidingsmodules voor extra functies.

Voordeel 6: schaalbaar
Traditionele systemen kunnen al snel te beperkt worden. Om meer telefoonlijnen of extensies te kunnen toevoegen, hebt u doorgaans dure hardwaremodules nodig. In bepaalde gevallen moet u zelfs een volledig nieuwe telefooncentrale aanschaffen. Een IP-telefooncentrale werkt anders. Een standaard computer is voldoende voor een groot aantal telefoonlijnen en extensies. U hoeft alleen maar meer telefoons toe te voegen aan uw netwerk!

Voordeel 7: betere klantenservice en verhoogde productiviteit
Met een IP-telefooncentrale kunt u uw klantenservice verbeteren en uw productiviteit verhogen. Omdat het systeem zich op een computer bevindt, kunt u telefoonfuncties combineren met zakelijke toepassingen. U kunt bijvoorbeeld de klantgegevens automatisch ophalen wanneer hij/zij u belt. Dat is niet alleen goed voor uw klantenservice, maar verlaagt ook de kosten, omdat u bellers sneller kunt helpen. Zelf kunt u rechtstreeks bellen vanuit Outlook, zodat u niet eerst het telefoonnummer hoeft in te voeren.

Voordeel 8: dubbel zoveel functies voor de helft van de prijs
Omdat een IP-telefooncentrale bestaat uit software, kunnen ontwikkelaars eenvoudiger nieuwe functies toevoegen en bestaande functies verbeteren. De meeste VoIP-telefooncentrales hebben een uitgebreide set functies, met onder andere een digitale receptionist, voicemail, belgroepen en geavanceerde rapportage. Daarnaast kunt u gebruikmaken van UC-functies, zoals aanwezigheidsinformatie, video- en audioconferenties en gratis bellen via het datanetwerk. Deze opties zijn vaak erg duur in traditionele systemen.

Voordeel 9: hotdesking en roaming zonder problemen
Hotdesking, waarbij medewerkers eenvoudig wisselen tussen kantoren/bureaus op basis van hun werkzaamheden, is enorm populair geworden. Helaas moeten daarbij extensies van traditionele telefooncentrales worden overgezet naar de nieuwe locatie. Met een IP-telefooncentrale neemt de gebruiker zijn of haar telefoon gewoon mee naar het nieuwe bureau!

Ook roaming is geen probleem. Als een medewerker vanuit huis moet werken, kan hij/zij de SIP-telefoon starten en bellen via de gebruikelijke extensie, net als wanneer hij/zij op kantoor aanwezig zou zijn. Dankzij het SIP-protocol kunnen gesprekken worden doorgestuurd naar elke gewenste locatie.

Voordeel 10: praktischer en gebruiksvriendelijker
Veel medewerkers hebben moeite met het gebruik van geavanceerde functies. Bij gebruik van een traditionele telefooncentrale hebben ze uitgebreide instructies nodig om een conferentie te kunnen opzetten of een gesprek te kunnen doorschakelen.

Maar in het geval van een IP-telefooncentrale zijn alle functies eenvoudig te gebruiken via een gebruiksvriendelijke interface. Daarnaast krijgen gebruikers via de apps een beter overzicht van de status van andere extensies, van inkomende oproepen, wachtrijen en de beschikbaarheid van collega’s. Bij traditionele systemen hebt u doorgaans dure “systeemtelefoons” nodig om te kunnen zien wat er gebeurt en zelfs dan is de statusinformatie allesbehalve duidelijk.

Conclusie
Investeren in een softwarematige IP-telefooncentrale loont de moeite, niet alleen voor nieuwe bedrijven die een telefooncentrale gaan aanschaffen, maar ook voor bestaande bedrijven die al een telefooncentrale hebben. Een IP-telefooncentrale leidt tot aanzienlijke besparingen van beheer-, onderhouds- en gesprekskosten. Upgraden naar een IP-telefooncentrale is dan ook de enige logische keuze en wij als MKB Tele.com helpen u graag!

Voordelen Zakelijke telefonie en internet bij MKB Tele.com

  • MKB Tele.com regelt het +

    Wij regelen de gehele overstap, van offerte tot installatie.
  • Betrouwbaar en stabiel netwerk +

    Wij houden 24/7 ons netwerk in de gaten, zo kunnen we problemen zo snel mogelijk verhelpen.
  • Oplossingen op maatwerk +

    Wij willen het beste voor uw bedrijf, zodat u geen kosten weggooit. Hiervoor is maatwerk nodig.
  • 1

 MKB Telefonie, MKB Vaste telefonie, MKB zakelijke vaste telefonie, Yealink telefoon, www.mkbtele.com